logo-mini

HYPERBOREAN FOLKLORE – Comunicat de Presa

HYPERBOREAN FOLKLORE – Comunicat de Presa

Comunicat de Presă

HYPERBOREAN FOLKLORE

Expoziție de fotografie artistică
Director Creativ: IRAIDA FLOREA
Fotografi: ANA DRUGA, PIERRE VAUVILLIER, IRAIDA FLOREA

VERNISSAGE

Sâmbătă, 5 august, ora 19:00
Expozitia rămâne deschisă până la 15 august.

Lăcașul de cult și spiritualitate Biserica Sf. Miron și Nicolae (Dămăroaia) găzduiește a doua expoziție de fotografie artistică intitulată “HYPERBOREAN FOLKLORE”. Lucrarea este creată și realizată de cele doua artiste de origine română care profesează in domeniul modei și artei la nivel internațional și locuiesc de peste 15 ani în Berlin și Shanghai. Conceptul creat și realizat de către Iraida Florea, fashion art director și producător a fost fotografiat de către Ana Druga, fotograf și grafic designer, Pierre Vauvillier, fotograf și editor de imagine și însăși Iraida Florea.

Aceasta expoziție se adresează iubitorilor de originalitate și cultura și are ca și scop primordial promovarea folclorului și tradițiilor Românești într-o interpretare de modă exclusivistă și de viziune cosmică.

Expoziția fotografica va fi acompaniată de un mix de acorduri tradiționale și delicioase bucate românești. Pregătiți-vă pentru o serată de excepție încărcată de experiențe personale și miracolul convergențelor tradiționale.

Hyperborean Folklore este denumirea cu care artista Iraida Florea a ales să descrie aceste lucrări și reflectă rădăcinile istorice profunde ale culturii și îmbelșugatelor tradiții Românești tăinuite în penumbră veacurilor. Iraida a folosit costumele tradiționale românești autentice străbune stilizate cu obiecte vestimentare couture din colecția proprie, accesorii moderne și a amplasat întreaga imagine în diferite locații de importanță majoră pentru cultura și recunoașterea istorică românească.

Ana Druga surprinde într-o lumină caldă dar dinamica expresivitatea modelelor sale Amalia Stoenescu și Anamaria Ungureanu, creând astfel o imagine plină de tumult, de trăiri de mult apuse dar cu o suavă adiere de couture fashion și de modernism.

Pierre Vauvillier imortalizează idea legăturilor antice dintre Estul European și Estul îndepărtat (Țara soarelui Răsare) conturând în culori de lumină trăsăturile modelului de origine asiatică de o frumusețe transcendentală, Yeri Han.

Iraida Florea împărtășește conexiunile interumane cusute în costumul românesc și trăirile colecționarei Andreia Sachelia Moga, și încheie acest prim ciclu al proiectului cu un autoportret creat în însăși lăcașul de cult care găzduiește expoziția fotografică.

Hyperborean Folklore a fost realizat cu oportunitatea reîntoarcerii pe meleaguri Românești a celor trei artiști și întâlnirea cu artiști locali deosebiți și din dorința de a scrie cu lumină despre

arta lucrului de mână românesc și legătura ezoterică a acestuia cu universul.

VERNISAJ

Sâmbătă, 5 august, ora 19:00
Expoziția rămâne deschisă până la 15 august 2017

ARTIȘTI

Director Creativ și Curator: Iraida Florea
Fotografi: Ana Druga, Pierre Vauvillier, Iraida Florea

ADRESĂ

Biserica Sf. Miron și Nicolae (Dămăroaia) Strada Daimaca Victor Nr. 1, București, România

CONTACT
IRAIDA FLOREA
Studio: I.L.Caragiale No.1, Campina105600, România
0040.721.205 373 | [email protected] | www.ifashionfactor.com

ANA DRUGA

Studio: Kastanienallee 79, 10435 Berlin, Germania
0049.179.6853 085 | [email protected] | www.druga-design.de


Leave a Comment